Nieuws

Wanneer sluit de zomerse transfermarkt van 2023 in Saudi-Arabië?

Wanneer sluit de zomerse transfermarkt van 2023 in Saudi-Arabië?

15-08-2023 15:33 Laatste update: 07-09-2023 14:35

Het sluiten van de zomerse transfermarkt in 2023 komt met de dag dichterbij, zo ook in Saudi-Arabië. Opvallend is dat er nog wel een stuk langer gehandeld mag worden in het land uit het Midden-Oosten. Op welke datum sluit de transfermarkt in Saudi-Arabië eigenlijk? VoetbalNieuws geeft inzicht.

Saudi-Arabië: langer handelen dan in Europa

Voor het eerst in de geschiedenis in het voetbal hebben clubs in Saudi-Arabië een groot aandeel op de transfermarkt. Clubs als Al Nassr, Al Ittihad, Al Ahli en Al Ahli haalden deze zomer met spelers als Karim Benzema, N’Golo Kanté, Roberto Firmino en Riyad Mahrez al verschillende wereldsterren naar de Saudi Pro League. De transferrem is nog altijd niet aangetrokken en de kans is groot dat er nog meer spelers die kant op gaan.

De transfermarkt in Saudi-Arabië sluit op 7 september, dat is een week later dan wanneer de window in Nederland sluit. In de Eredivisie kan er bijvoorbeeld worden gehandeld tot en met 31 augustus.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!