Nieuws

'Barcelona troeft Tottenham Hotspur af en gaat met pijlsnelle Traoré aan de haal'

'Barcelona troeft Tottenham Hotspur af en gaat met pijlsnelle Traoré aan de haal'

27-01-2022 13:33 Laatste update: 13:49

Het slagvaardige FC Barcelona wil op korte termijn Adama Traoré vastleggen als derde aanwinst van deze transferperiode. Tottenham Hotspur is nadrukkelijk geïnteresseerd in de pijlsnelle Spanjaard van Wolverhampton Wanderers. De Blaugranas hopen de Londenaren af te troeven, schrijven diverse Britse en Spaanse media.

Na de komst van Dani Alves en Ferran Torres is de financieel noodlijdende club nog allesbehalve uit gewinkeld, zo lijkt het. Zowel The Athletic als RAC1 weten dat de Catalenen geïnteresseerd zijn in de vleugelspeler. Traoré speelde in de jeugdopleiding van FC Barcelona voordat hij naar Engeland vertrok. De multifunctionele speler zou openstaan voor een terugkeer naar Spanje.

Barça is van plan Traoré eerst te huren tot het einde van het seizoen. Daarnaast wil de club een optie tot koop ter waarde van 35 miljoen euro bij de onderhandelingen bedingen. Op deze manier kan de ploeg ondanks de nijpende financiën de snelheidsduivel alsnog binnenhalen. Zowel de Spaanse als Britse media stellen dat Barcelona op dit moment de beste papieren heeft in de strijd om de handtekening van Traoré. Zo lijken The Spurs achter het net te vissen. Tottenham is daarnaast geïnteresseerd in de linksbuiten van FC Porto: Luís Diaz.