Nieuws

Wie is Miles Robinson, het voormalig-transfertarget van PSV die in de MLS blijft?

Wie is Miles Robinson, het voormalig-transfertarget van PSV die in de MLS blijft?

3 januari - 20:45 Laatste update: 20:45

PSV was in de race om zich te versterken met Miles Robinson, maar de verdediger gaat toch elders aan de slag. De Eindhovenaren toonden hun interesse in de Amerikaan, die sinds 1 januari transfervrij is, maar grepen mis. Robinson heeft na zijn vertrek bij Atlanta United echter een nieuwe club in Amerika gevonden. VoetbalNieuws neemt de carrière van de 26-jarige verdediger onder de loep.

Robinson, geboren 14 maart 1997 te Arlington, begon zijn loopbaan bij Boston Bolts en Syracuse waar hij college football speelde. Toen de Amerikaan in 2017 werd gedraft door Atlanta United verkaste hij een stuk zuidelijker in Amerika.

Atlanta en Frank de Boer

In het seizoen 2017/18 maakte Robinson zijn eerste minuten in het eerste van Atlanta, maar het seizoen er op groeide hij pas uit tot een vaste waarde. Frank de Boer begon dat jaar als trainer in de Major League Soccer en had direct vertrouwen in de Amerikaan. Robinson kwam dat seizoen iedere wedstrijd in actie en kwam slechts eenmaal niet tot negentig minuten. De Nederlandse manager was ook lyrisch enthousiast over de verdediger tijdens diens samenwerking. "We weten dat als er een speler door de verdediging breekt, dat Miles er altijd nog is om hem weer op te vangen. Zonder hem en zijn snelheid is het veel lastiger om te spelen", sprak De Boer destijds op een persconferentie. Buiten lof van zijn trainer was diens periode samen ook erg succesvol. Zowel de beker als de supercup werden gewonnen onder leiding van De Boer.

In zijn eerste jaren bij Atalanta groeide Robinson dus al snel uit tot een steunpilaar van het elftal. Amerikaanse media waren onder de indruk en loofden hem voor zijn kwaliteiten. In 2019 behoorde Robinson tot de laatste genomineerden voor de prijs van beste verdediger in de MLS en werd hij opgenomen in het team van het jaar. Tijdens de Gold Cup van 2019 was Robinson een vaste waarde in het elftal van de VS, met succes. De verdediger scoorde in de finale tegen Mexico in de 117e minuut de winnende en daar was zijn bondscoach Gregg Berhalter maar wat blij mee. "Hij overtreft iedere verwachting op de Gold Cup en we gaan dat in de toekomst nodig hebben."

Robinson is sinds zijn debuut voor Atalanta niet meer weg te denken uit het elftal. Afgelopen seizoen verliep echter teleurstellend aangezien hij door een achillespeesblessure lang aan de kant stond. Dit seizoen staat de teller al weer op zeventien wedstrijden voor Atlanta en de Amerikanen zullen er niet blij mee zijn als Robinson besluit te vertrekken. In totaal heeft de verdediger al 27 interlands op zijn naam staan.


Robinson in duel met voormalig topspits Gonzalo Higuaín

Wat voor speler is Robinson?

Robinson is een 1,88 meter lange centrale verdediger en wordt geroemd om zijn snelheid en zijn rust aan de bal. De Amerikaan heeft het vermogen om snel te handelen en zijn mannetje te staan in de duels. Robinson staat er volgens zijn trainer om bekend een leider in een elftal te zijn. Geen wonder ook dat de verdediger al meermaals de aanvoerdersband droeg voor zijn team. Zijn ploeg Atalanta schreef afgelopen jaar op sociale media dat ze door de blessure van Robinson zijn 'kracht, vastberadenheid en pure klasse' zouden missen.

Move binnen MLS in plaats van transfer naar PSV

De zomerse interesse van PSV leek deze winter, als het contract van Robinson ten einde kwam, een nieuw leven in te worden geblazen. Dit gaat echter niet gebeuren. FC Cincinnati heeft de verdediger namelijk als nieuwe transfervrije aanwinst binnengehaald. Daarmee is er een einde gekomen aan alle transferspeculatie rondom Robinson en grijpt PSV dus mis. Of de Eindhovenaren gaan doorschakelen naar een andere transfer is nog niet duidelijk. Earnest Stewart liet eerder weten dat de prioriteit ligt bij het behouden van de selectie.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!