Transfernieuws

'Nieuwkoop tekent donderdag bij Feyenoord, transfersom lager dan verwacht'

'Nieuwkoop tekent donderdag bij Feyenoord, transfersom lager dan verwacht'

10-08-2023 11:03 Laatste update: 11:09

Bart Nieuwkoop gaat donderdag zijn handtekening zetten onder een contract bij Feyenoord. Dat weet 1908.nl te melden. De rechtsback keert zodoende terug bij zijn jeugdclub, die hij twee jaar geleden verliet.

Toen maakte Nieuwkoop namelijk de overstap naar Union Saint-Gilloise uit België. Voor die club speelde hij in totaal 92 wedstrijden, waarin hij acht keer scoorde en twaalf assists gaf. Feyenoord betaalt naar verluidt twee miljoen euro voor de verdediger, die achter Lutsharel Geertruida de concurrentiestrijd met Marcus Pedersen aan moet gaan. De transfersom valt dankzij directeur Dennis te Kloese lager uit dan vooraf gedacht.

Nieuwkoop heeft zich in België ontwikkeld tot een vleugelspeler met drive en diepgang, die past in het ideaalplaatje van Arne Slot. Bovendien is hij het gewend om te strijden om titels. Met Feyenoord werd hij als basisspeler in 2017 immers al landskampioen en met Union greep hij er twee keer net naast. De 27-jarige zou staan te trappelen om weer bij de Rotterdammers aan de slag te gaan.