Breaking news

Feyenoord heeft gewenste rechtsback binnen: Nieuwkoop keert terug op het oude nest

Feyenoord heeft gewenste rechtsback binnen: Nieuwkoop keert terug op het oude nest

10-08-2023 18:00 Laatste update: 18:01

Feyenoord heeft Bart Nieuwkoop officieel gepresenteerd. De rechtsback keert na drie jaar onder contract te hebben gestaan bij Union Sint-Gilles weer terug op het oude nest.

Nieuwkoop lag nog één seizoen vast in België, maar maakt een directe transfer naar Feyenoord. Volgens De Telegraaf heeft algemeen directeur Dennis te Kloese het hard gespeeld, aangezien de Rotterdammers geen 3,5 maar maximaal 2,5 miljoen moeten betalen. Die transfersom bestaat uit twee miljoen euro vast en een half miljoen euro aan prestatiegerichte bonussen.

Met Nieuwkoop heeft Feyenoord zijn gewenste rechtsback binnengehaald. Van de club was bekend dat ze op zoek waren naar een extra man op die positie, maar door het afketsen van de transfer van Lutsharel Geertruida leek die noodzaak er toch niet meer te zijn. Of dit gevolgen heeft voor Marcus Pedersen is onbekend.

Nieuwkoop werd één seizoen verhuurd aan Willem II, waarna hij transfervrij van Feyenoord naar Union Sint-Gilles trok. In België maakte de verdediger de voorbije seizoenen indruk. Nieuwkoop promoveerde naar Jupiler Pro League en werd afgelopen seizoen op een haar na kampioen van België. Royal Antwerp FC ging er op de slotdag met de Belgische landstitel vandoor.