Nieuws

Wie is Isaac Babadi, de talentvolle 'tien' die heeft verlengd bij PSV?

Wie is Isaac Babadi, de talentvolle 'tien' die heeft verlengd bij PSV?

2 maart - 14:24 Laatste update: 21:00

Isaac Babadi is één van de grootste talenten uit de jeugdopleiding van PSV en maakte aan het begin van het seizoen al zijn debuut in het eerste. Na een lange soap zijn de Eindhovenaren er zaterdag eindelijk in geslaagd om zijn contract te verlengen. Wie is dit groeibriljantje eigenlijk? VoetbalNieuws.nl neemt hem voor je onder de loep.

Nederlander met Sierra Leonese roots breekt door bij PSV

De achttienjarige Isaac Babadi, die de Nederlandse nationaliteit heeft maar ook over Sierra Leonees-bloed beschikt, wordt op 6 april 2005 geboren in Nijmegen. Daar begint de jongeling in de jeugd van SV Hatert met voetballen, waarna hij wordt opgepikt door NEC. Daar speelt Babadi slechts enkele jaren, voordat hij in 2018 wordt opgepikt door PSV.

Bij PSV staat Babadi al snel te boek als een groot talent in de jeugdopleiding. Op zestienjarige leeftijd tekent hij zijn eerste profcontract in Eindhoven, waarna hij begin 2022 zijn debuut maakt voor Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie. Zijn goede wedstrijden zorgden ervoor dat de spelmaker in de voorbereiding op het seizoen 2023/24 de kans kreeg in het eerste onder Peter Bosz: de jongeling kwam inmiddels al elf keer als invaller binnen de lijnen in de Eredivisie en maakte in het uitduel tegen PEC Zwolle zijn basisdebuut voor de Eindhovenaren. 

Wie is Isaac Babadi, de jonge 'tien' die onder Bosz op de deur klopt bij PSV?
Babadi wordt omarmd en geknuffeld door Bakayoko na zijn goal voor PSV tegen Sturm Graz

Wat voor type speler is Babadi?

Babadi is een aanvallend ingestelde speler die zowel op nummer ‘tien’ als op linksbuiten uit de voeten kan. Ondanks zijn pas achttien jaar is hij een speler die fysiek al indruk maakt. Tijdens zijn afgekeurde goal tegen Feyenoord kwam zijn voetbalintelligentie al even bovendrijven.

Nieuw contract en gesprekken met concurrenten

Het huwelijk tussen PSV en Babadi was de afgelopen tijd niet alleen maar rozengeur en maneschijn. De speler beschikte lang over een aflopend contract, maar dat heeft de speler op zaterdag dus verlengd tot medio 2028. Al in augustus van vorig jaar gaf PSV-clubwatcher Rik Elfrink in de podcast TITELSTRIJD van deze website aan dat hij vertrouwen had in een nieuw contract voor Babadi. "Er wordt snel weer gesproken over het contract van Babadi, PSV wil een jaar of drie, vier verlengen. Daar moeten ze elkaar nog in vinden. Het moet nog blijken of dat lijkt, ik ga ervan uit van wel. Ze zijn ermee bezig."

Lange tijd leek het erop dat Babadi zou vertrekken bij PSV. Het management van het talent was niet onder de indruk van de contractonderhandelingen van de Eindhovenaren en zijn ook in gesprek gegaan met concurrenten. Babadi zelf wilde alleen in Nederland blijven en voerde concrete gesprekken met Feyenoord. De entourage van de middenvelder besloot afgelopen week een tegenbod bij de clubleiding van PSV neer te leggen, wat uiteindelijk werd geaccepteerd.