Nieuws

'Stuttgart wijst ook tweede Ajax-bod af, bedrag voor verdediger uitgelekt'

'Stuttgart wijst ook tweede Ajax-bod af, bedrag voor verdediger uitgelekt'

07-08-2023 19:15

VfB Stuttgart heeft een tweede bod van Ajax op Hiroki Ito afgewezen. De Amsterdammers hebben volgens Voetbal International maar liefst 15 miljoen euro over voor de Japanse verdediger, maar de Duitsers houden voet bij stuk. Dat meldt Voetbal International.

Ajax heeft na het vertrek van Jurriën Timber naar Arsenal nog steeds geen directe opvolger gevonden. Het haalde Jakov Medic van St. Pauli, maar die is vooral in beeld voor de breedte. Ito zou daarentegen meer kwaliteit kunnen brengen. Een eerste bod van 12 miljoen werd vorige week echter al naar de prullenbak gewezen door Die Schwaben. Ito zelf zou niet onwelwillend tegenover een eventuele transfer staan.

Volgens Stuttgart-voorzitter Alexander Wehrle is de hoogte van het door Ajax geboden bedrag uitgelekt. "De hoogte van de bedragen blijft normaal gesproken intern, maar blijkbaar heeft iemand gepraat. We hebben heel duidelijk gezegd dat we Ito niet willen verkopen. Er is geen nieuwe stand van zaken", zo vertelde hij tegen Sky Sport.

Ito speelt sinds de zomer van 2021 voor Stuttgart, waar hij tot dusver 59 officiële wedstrijden speelde. Mocht het Ajax niet lukken om hem in te lijven, dan schakelt technisch directeur Sven Mislintat door naar andere namen op zijn verlanglijst. Josip Sutalo van Dinamo Zagreb is daar bijvoorbeeld één van.