Breaking news

'Burnley bereikt huurdeal met verplichte koopoptie met Ajax over Deense miskoop'

'Burnley bereikt huurdeal met verplichte koopoptie met Ajax over Deense miskoop'

05-08-2023 11:38 Laatste update: 11:37
4

Burnley heeft een akkoord bereikt met Ajax over een transfer van Mohamed Daramy. De miskoop van de Amsterdammers gaat ze naar verluidt nog vijftien miljoen euro opleveren, meldt The Athletic.

Daramy werd afgelopen seizoen nog verhuurd aan FC Kopenhagen. De Deen keerde in de zomer terug, maar kon tot noe toe nog geen potten breken. Burnley gaat de aanvaller eerst huren met een verplichte optie tot koop, meldt de Engelse krant. Naar verluidt levert de transfer de Amsterdammers vijftien miljoen euro op exclusief bonussen en een doorverkoop clausule. Daramy is zelf nog niet rond met Burnley en naast de Premier League club is er ook nog interesse uit Frankrijk voor de aanvaller.

In Amsterdam is Daramy bestempeld als miskoop. Twee jaar geleden legde Ajax nog twaalf miljoen euro neer voor de Deen, maar in zijn eerste seizoen kwam hij niet uit de verf. Een verhuur aan zijn voormalige club FC Kopenhagen verliep voorspoedig, maar in de voorbereiding kon Daramy geen indruk maken op trainer Maurice Steijn. Aangezien Burnley meer geld op tafel legt dan dat Ajax enkele jaren geleden betaalde, zullen ze in Amsterdam in hun handen klappen.