Twente maakt gelijkmaker in de slotfase van de verlenging en schakelt Hammarby uit

03-08-2023 22:35 Laatste update: 04-08-2023 08:25

FC Twente heeft in de verlenging ternauwernood uitschakeling in de Conference League weten te voorkomen. De ploeg van trainer Joseph Oosting speelde donderdagavond met 1-1 gelijk bij Hammarby, nadat de thuiswedstrijd met 1-0 gewonnen was. Sem Steijn schoot in de slotfase van de verlenging de gelijkmaker binnen.

In Zweden kwam Twente halverwege de eerste helft op achterstand door een doelpunt van Jusef Erabi. De Tukkers waren niet bij machte om de schade te repareren, en ook na rust creëerde de ploeg amper kansen.

In de slotfase gooide FC Twente nog alles op alles om de verlenging te voorkomen. Dit lukte niet, en de ploegen konden zich opmaken voor een extra 30 minuten. In de slotfase van de verlenging wist Sem Steijn dan uiteindelijk het net te vinden voor de Tukkers. Een voorzet van Joshua Brenet schoot hij loeihard binnen, waarmee hij de Europese uitschakeling voor Twente voorkwam.

De return in Zweden verliep moeizaam voor de Tukkers. Hammarby was de bovenliggende ploeg en dwong keeper Lars Unnerstall vaak tot ingrijpen. Ondanks het spel mag FC Twente zich opmaken voor de volgende Conference League-ronde.