Breaking news

'Mislintat is wakker: Ajax ook van plan om Maatsen naar Amsterdam te halen'

'Mislintat is wakker: Ajax ook van plan om Maatsen naar Amsterdam te halen'

01-08-2023 21:50 Laatste update: 22:32

Het lijkt erop dat Ajax nog niet klaar is met zijn zomertransfers, zo meldt Voetbal International. De club is naar verluidt zeer geïnteresseerd in het aantrekken van Ian Maatsen. Hoewel Burnley momenteel op poleposition lijkt te liggen voor de Chelsea-speler, is Ajax een serieuze concurrent in de race om de handtekening van de Nederlander. 

Afgelopen seizoen promoveerde Maatsen met Burnley naar de Premier League. Bij Engelse club heeft de linkervleugel verdediger een goede indruk achtergelaten. De promovendus zou hem dan ook graag overnemen van zijn huidige club Chelsea. 

Ajax lijkt nu ook werk te willen maken van de komst van Maatsen. Technisch directeur Sven Mislintat heeft al aangegeven dat het de transfermarkt nauwlettend in de gaten houdt en dat het streven is om de spelers, waaronder Wijndal, fitter te krijgen tijdens de voorbereiding. Maar de interesse in Maatsen laat nu zien dat Ajax nog altijd op zoek is naar een versterking op de linksbackpositie. 

Bovendien zijn er volgens VI nog twijfels over de toekomst van enkele huidige spelers van Ajax. Het is nog niet zeker of Davy Klaassen en Steven Berghuis de club deze zomer trouw blijven. De komst van een extra verdediger zoals Maatsen kan een belangrijke versterking betekenen in het licht van mogelijke vertrekkers.