Transfernieuws

Update: PSV bevestigt vertrek Baumgartl, Duitser tekent bij 2. Bundesliga-club

Update: PSV bevestigt vertrek Baumgartl, Duitser tekent bij 2. Bundesliga-club

26 juli - 16:40 Laatste update: 16:40

Timo Baumgartl speelt volgend seizoen in de 2. Bundesliga. PSV en Schalke 04 een akkoord bereikt over de transfer van de 27-jarige verdediger, die bij de Eindhovenaren op een dood spoor is beland.

Schalke wilde de Duitser in eerste instantie transfervrij overnemen, maar dat liet PSV zich niet helemaal gebeuren. In de toekomst kunnen de Eindhovenaren bonussen ontvangen, waardoor ze toch nog iets voor hem verdienen. Een druppel op de gloeiende plaat, zo blijkt, want PSV maakte in de zomer van 2019 maar liefst 12 miljoen euro voor hem over aan VfB Stuttgart.

PSV heeft zijn vertrek inmiddels bevestigd. Hij sloot nog aan bij het trainingskamp in Oostenrijk en speelde mee in het oefenduel tegen FC Augsburg, maar bleef daarna uit voorzorg aan de kant. Zijn contract in het Philips Stadion liep nog tot medio 2024. Vorig seizoen werd hij al verhuurd aan Union Berlin.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!