Nieuws

'Pikante overstap Gosens in Italië: Inter en Atalanta bijna akkoord'

'Pikante overstap Gosens in Italië: Inter en Atalanta bijna akkoord'

25-01-2022 15:55

Internazionale wil Robin Gosens nog deze maand overnemen van Atalanta Bergamo. De regerend Italiaans kampioen doet er alles aan om een akkoord te bereiken over een transfer van de Nederlandse Duitser, meldt Fabrizio Romano.

Volgens de transferexpert zijn beide clubs inmiddels in verregaande onderhandelingen. Ook Newcastle United zat achter Gosens aan, maar de steenrijke Engelsen gaan de slag hoogstwaarschijnlijk verliezen. Atalanta was aanvankelijk niet happig op een vertrek van de 27-jarige linksback, die nog een contract tot medio 2023 heeft. Een bod van The Magpies werd enkele dagen geleden nog afgeslagen. Hoeveel Inter nu voor hem over heeft, is niet duidelijk.

Gosens, zoon van een Nederlandse vader en een Duitse moeder, speelde onder meer in de jeugd van Vitesse, voordat hij zijn doorbraak beleefde bij FC Dordrecht. Via Heracles Almelo kwam de vleugelverdediger in 2017 terecht bij La Dea, dat ruim één miljoen euro voor hem betaalde. Gosens was de voorbije jaren een vaste waarde in Italië en speelde inmiddels dertien interlands voor Die Mannschaft.

In het 5-3-2 systeem van Inter-trainer Simone Inzaghi bestrijkt nu nog Ivan Perisic de linkerflank. Gosens zal de concurrentie moeten aangaan met de Kroaat.