Transfernieuws

Vijfde aanwinst voor AZ: Alkmaarders leggen Portugees talent voor vijf jaar vast

Vijfde aanwinst voor AZ: Alkmaarders leggen Portugees talent voor vijf jaar vast

24-07-2023 20:42 Laatste update: 20:45

AZ heeft met Alexandre Penetra de vijfde zomeraanwinst binnen. De 21-jarige Portugese verdediger komt transfervrij over van FC Famalicão en tekende voor vijf seizoenen in Alkmaar. Zo maakt de club bekent in een statement.

Penetra doorliep de jeugd bij Benfica en brak drie jaar geleden door bij Famalicão in de Primeira Liga. De afgelopen twee seizoenen was hij daar basisspeler. Bij AZ wordt hij herenigd met landgenoot Tiago Dantas. Het tweetal speelde samen in de jeugd van Benfica en bij Jong Portugal.

"Ik zie hem als een Nederlandse verdediger, met het bekende Zuid-Europese temperament. Hij schuwt de duels niet en is sterk in de lucht", aldus directeur voetbalzaken Max Huiberts over Penetra. De Portugees zelf is blij met de "belangrijke stap" en het vertrouwen van AZ in jonge spelers.

Met de komst van de veelzijdige verdediger, die centraal en rechts achterin uit de voeten kan, heeft AZ al de vijfde zomeraanwinst binnen. Eerder werden ook David Møller Wolfe, Ruben van Bommel, Denso Kasius en Tiago Dantas gecontracteerd door de Alkmaarders.