Transfernieuws

Update: Telegraaf bevestigt: Ajax klopt aan bij Stuttgart voor concurrent Brobbey

Update: Telegraaf bevestigt: Ajax klopt aan bij Stuttgart voor concurrent Brobbey

24-07-2023 13:45 Laatste update: 14:54

Ajax is in de zoektocht naar een nieuwe spits uitgekomen bij Serhou Guirassy, meldt Kicker. Directeur voetbalzaken Sven Mislintat zou het management van de spits van VfB Stuttgart hebben ingelicht.

Dat Ajax op zoek is naar een extra spits is al langer bekend, en Guirassy wordt nu door in Duitsland als de concurrent van Brian Brobbey aangestipt. De Frans-Guineese spits is een oude bekende van Mislintat, die hem al eens op huurbasis naar Stuttgart haalde toen hij daar nog werkzaam was als technisch directeur.

Stuttgart raakte afgelopen seizoen onder de indruk van de spits, lichtte de koopoptie van negen miljoen euro die in het contract stond en heeft hem tot 2026 vastgelegd. Dat betekent dat Ajax flink in de buidel moet tasten om Guirassy los te weken, maar er lijkt zich een kans voor te doen. Er schijnt een transferclausule in zijn contract te staan waardoor hij voor een bedrag tussen de vijftien en twintig miljoen euro kan vertrekken.

Mocht Guirassy vertrekken, dan lijkt Stuttgart zich bij een andere Nederlandse club te melden voor diens opvolger. Volgens Kicker staat AZ-spits Vangelis Pavlidis op de radar van de Bundesliga-club.

Update: De Telegraaf bevestigt de interesse van Ajax in Guirassy. De Amsterdammers hebben aangeklopt bij VfB Stuttgart voor de 27-jarige aanvaller. De spits uit Guinee moet in Amsterdam de concurrentiestrijd aangaan met Brian Brobbey.