Transfernieuws

'Duitser mag vertrekken, maar PSV wil nog wat overhouden aan miskoop'

'Duitser mag vertrekken, maar PSV wil nog wat overhouden aan miskoop'

21 juli - 08:09 Laatste update: 11:10
2

PSV wil Timo Baumgartl niet zonder afkoopsom laten vertrekken naar Schalke 04. Volgens het Eindhovens Dagblad is de Duitse verdediger niet meer nodig, maar moet hij nog wel wat opleveren. PSV heeft Baumgartl namelijk nog voor enkele miljoenen in de boeken staan. 

Afgelopen seizoen kwam Baumgartl op huurbasis uit voor Union Berlin. Een transfervrije overgang naar Schalke is voor PSV geen optie, ook al scheelt het de club salariskosten. De Eindhovenaren willen nog wat geld genereren met zijn vertrek, zeker nu de transfermarkt nog op gang moet komen.

Baumgartl kwam in 2019 voor twaalf miljoen euro over van VfB Stuttgart. Dit seizoen komt de Duitser echter niet voor in de plannen van Bosz. Het contract van de verdediger loopt nog door tot medio 2024, maar zelf ziet hij een nieuw avontuur wel zitten.

PSV hoopt naast Baumgartl ook nog wat geld te vangen voor Jong PSV-trainer Adil Ramzi, die in belangstelling staat van het Marokkaanse Wydad AC Casablanca. Met het geld dat hiermee vrijkomt willen de Eindhovenaren de selectie zo snel mogelijk versterken met het oog op de cruciale Champions League-voorrondes die over ruim twee week beginnen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!