Transfernieuws

'PSV ziet voormalig recordaankoop transfervrij vertrekken naar Schalke 04'

'PSV ziet voormalig recordaankoop transfervrij vertrekken naar Schalke 04'

19-07-2023 12:22

PSV gaat het contract van Timo Baumgartl ontbinden, meldt de Duitse tak van Sky Sports. De verdediger kan transfervrij naar Schalke 04 trekken.

Baumgartl werd in de zomer van 2019 als topaankoop gepresenteerd bij PSV. De Eindhovenaren betaalden destijds twaalf miljoen euro voor de Duitser, die daarmee één van de duurste aankopen ooit werd van PSV. Vier jaar later heeft het er alle schijn van dat hij transfervrij de deur uitloopt.

Volgens het Duitse medium is PSV bereid om het contract van Baumgartl te ontbinden. Dat betekent dat de verdediger transfervrij op zoek mag naar een nieuwe club. Schalke 04 staat nu op pole-position om zijn nieuwe werkgever te worden.

De periode van Baumgartl in het shirt van PSV werd nooit een succes. De miljoenenaankoop haalde het beoogde niveau niet en kwam was slachtoffer van het nodige blessureleed. Dat leidde tot een verhuurperiode aan Union Berlin, de club waar hij ook niet al te veel in actie kwam. Dat kwam mede doordat hij werd gekweld door de heftige ziekte teelbalkanker, waar hij nu gelukkig van is hersteld.