Transfernieuws

Arsenal heeft beet en legt meer dan honderd miljoen euro neer voor Rice

Arsenal heeft beet en legt meer dan honderd miljoen euro neer voor Rice

15-07-2023 09:13 Laatste update: 09:41
3

Declan Rice heeft zijn miljoenentransfer naar Arsenal te pakken. De controlerende middenvelder van West Ham United maakt voor maar liefst 122 miljoen euro een overstap binnen Londen.

Rice staat te boek als één van de beste middenvelders van de Premier League en vertrekt nu van West Ham naar Arsenal. The Gunners waren al enige tijd in de race voor de Engelsman en zaterdagochtend maakt de verkopende club de deal officieel. Arsenal legt maar liefst 122 miljoen euro op tafel waarmee hij met afstand de duurste aankoop in de geschiedenis van de club is. Overigens is Rice ook de duurste aankoop binnen de Premier League. Het vorige record stond op naam van Jack Grealish die twee jaar geleden Aston Villa achter zich liet voor een avontuur bij Manchester City. City was eveneens in de race voor Rice, maar zij vonden het transferbedrag te duur om zich te blijven mengen in die race.

Bij Arsenal zal Rice Jurriën Timber tegen gaan komen. De Nederlander werd vrijdag gepresenteerd en kwam over van Ajax. De Londense club gaf zeker veertig miljoen euro uit voor de Nederlander wat met bonussen op kan lopen tot 45 miljoen. Beide spelers zullen zondag met de Engelse club naar de Verenigde Staten vliegen voor een trainingskamp.