Nieuws

Deze interessante Eredivisie-spelers gaan hun laatste contractjaar in

Deze interessante Eredivisie-spelers gaan hun laatste contractjaar in

13-07-2023 16:05 Laatste update: 16-07-2023 18:26

Ook deze zomer lijken er weer mooie transfers plaats te gaan vinden in de Eredivisie. Veel clubs zijn door aflopende contracten gedwongen om te verkopen om een transvervrij vertrek te voorkomen. Welke Eredivisie-spelers beschikken over een aflopend contract? VoetbalNieuws zet een paar interessante namen voor je op een rij!

Davy Klaassen

Davy Klaassen keerde in 2020 terug bij de club waar hij groot werd, maar zou deze zomer best kunnen vertrekken bij Ajax. De 30-jarige middenvelder staat volgens Turkse media in de belangstelling van Besiktas. Klaassen ligt nog voor één seizoen vast in Amsterdam en dus moet Ajax hem deze transferperiode verkopen, mocht het nog een goed bedrag willen overhouden aan de Oranje-international.

Andries Noppert

Andries Noppert heeft na het afgelopen WK in Qatar te amken gehad met vervelende blessures. De 29-jarige doelman van sc Heerenveen leek zich in de kijker te hebben gespeeld mij meerdere Europese clubs, maar van een transfer kwam het niet. Noppert beschikt in Friesland over een aflopend contract en dus zal de Oranje-international komend seizoen gratis de deur uit kunnen lopen. Een zomerse transfer is ook nog niet uitgesloten eveneens een contractverlenging.

Joshua Brenet

Joshua Brenet heeft weer een goed seizoen met FC Twente achter de rug. De rechtsback stond vorig jaar al op de nominatie om een mooie transfer te gaan maken, maar die stap bleef uit. Naar verluidt staat Brenet in de belangstelling van onder meer Feyenoord, waar zijn oude ploeggenoot Ramiz Zerrouki eerder al werd gepresenteerd. Brenet ligt nog tot medio 2024 vast in Enschede.

Dusan Tadic

Naast Klaassen staat ook Dusan Tadic op het lijstje van Besiktas. De Serviër kwam in 2018 van Southampton naar Ajax en was in de afgelopen seizoenen van grote waarde in Amsterdam. Ook het afgelopen jaar kroonde Tadic zich tot MvP bij Ajax, waar hij sinds het vertrek van Matthijs de Ligt de aanvoerder is. Als speler ligt Tadic nog tot 2024 vast bij Ajax, maar de speler en club hebben voor na zijn loopbaan een akkoord bereikt voor drie seizoenen, waarin Tadic zich gaat richten op zijn trainersloopbaan.

Alireza Jahanbakhsh

Alireza Jahanbakhsh beschikt bij Feyenoord nog over een eenjarig contract. De international van Iran had afgelopen seizoen een groot aandeel in het kampioenschap en is zeer geliefd bij de achterban. De kans bestaat dat de Rotterdammers hem deze zomer verkopen, gezien het aflopende contract van de aanvaller. Jahanbakhsh zelf heeft eerder al aangegeven graag nog een keer aan de slag te gaan in de Premier League.

Andere interessante Eredivisie-spelers met aflopende contracten:

Gijs Smal
Phillipp Mwene
Dani de Wit
Jordy Clasie
Robin Pröpper
Vito van Crooij
Michal Sadilek