Exclusive

Wie is Sepp van den Berg, het nieuwe transfertarget van Ajax?

Wie is Sepp van den Berg, het nieuwe transfertarget van Ajax?

13-07-2023 12:40 Laatste update: 12:42

Ajax is in de zoektocht naar een centrale verdediger uitgekomen bij Sepp van den Berg. De 21-jarige Nederlander van Liverpool moet in Amsterdam Jurriën Timber gaan opvolgen, maar staat ook in de belangstelling van Duitse clubs. Wie is deze felbegeerde jeugdinternational eigenlijk? VoetbalNieuws zocht het voor je uit.

Toptalent van PEC Zwolle

Sepp van den Berg is op 20 december 2001 geboren in Zwolle. Al snel raakte hij in de weer met de bal en op zijn zijn elfde klopte PEC Zwolle voor hem aan. Van den Berg mocht aansluiten in de jeugdopleiding van de Blauwvingers en al snel groeide hij uit tot toptalent binnen de academie. Op zeventienjarige leeftijd mocht de centrale verdediger al debuteren in de Zwolse hoofdmacht. Na een aantal sterke optredens in het eerste elftal kwam Van den Berg op de radar van absolute topclubs.

Droomtransfer naar Liverpool en verhuurperiodes

In de zomer van 2019 koos Van den Berg voor een overstap naar Liverpool. De jeugdinternational van Oranje mocht meetrainen met de selectie van de Engelse grootmacht, maar kwam niet tot een Premier League-debuut. Na anderhalf jaar besloten The Reds hem te verhuren aan Preston North End, dat toen uitkwam in het Championship.

Na een verhuurperiode van anderhalf jaar keerde Van den Berg terug op Anfield, maar vertrok in dezelfde transferperiode naar Duitsland. Schalke 04 nam de Nederlander op huurbasis over van Liverpool. In de Bundesliga liet Van den Berg zich van zijn beste kant zien en dat levert hem nu interesse op van andere Bundesliga-clubs én van Ajax. De Amsterdammers willen de centrale verdediger dolgraag terughalen naar de Eredivisie, al lijkt FSV Mainz op pole position te liggen.