Ajax stelt teleur in eerste oefenduel en mag jeugdspelers bedanken

08-07-2023 15:01

Ajax heeft niet kunnen overtuigen in het eerste officieuze duel onder Maurice Steijn. Het oefenduel met FC Den Bosch werd met pijn en moeite gelijkgespeeld: 2-2.

Bij de Amsterdammers begonnen onder meer Remko Pasveer, Owen Wijndal, Davy Klaassen en Steven Berghuis in de basis. Den Bosch had al de nodige wedstrijden in de benen in de voorbereiding en dat was duidelijk te zien op het veld. Ajax werd afgejaagd en wist zich geen raad met de hoge druk van de bezoekers.

Den Bosch kwam verrassend, maar verdiend op voorsprong na een kwartier spelen. Pasveer was niet bij de les en schoot de bal zomaar tegen Jaron Vicario aan, die de bal binnen zag vliegen. Ajax kon ook na de tegentreffer geen vuist maken tegen de Keuken Kampioen Divisie-club en ging met een 0-1 achterstand rusten.

In de tweede helft kwamen elf nieuwe namen het veld op bij Ajax en koos Steijn voor louter jeugd. De voorsprong werd verdubbeld door Den Bosch na een goede kopbal van Fabian Keijzer. De minuten daarna werd het duel echter omgegooid. Gabriel Misehouy en David Kalokoh trokken de stand binnen tien minuten gelijk.

Ajax speelde in de tweede helft, waar alleen maar jeugdspelers op het veld stonden, beduidend beter dan in het eerste bedrijf. De Amsterdammers kregen na de 2-2 nog enkele kansen op de winnende goal, maar deze viel niet meer. In de slotseconde kreeg Den Bosch nog een enorme kans. Voor Steijn zijn er duidelijk veel verbeterpunten om aan te werken bij de ploeg. Het volgende oefenduel van Ajax vindt op 18 juli plaats tegen Shakhtar Donetsk.