Nieuws

Tweede transfervrije aanwinst: Barça strikt verdediger, bizarre afkoopclausule

Tweede transfervrije aanwinst: Barça strikt verdediger, bizarre afkoopclausule

05-07-2023 10:23
1

Inigo Martinez is de nieuwe aanwinst van FC Barcelona. De club bevestigt dat de 32-jarige verdediger transfervrij overkomt van Athletic Bilbao. Om er zeker van te zijn dat de speler volgend seizoen niet zomaar kan vertrekken, heeft de club een bizarre afkoopsom in het contract opgenomen.

Martinez tekent een contract tot de zomer van 2025. Naast de looptijd staat er een opmerkelijk gegeven in het contract. Mocht een club de verbintenis van de verdediger willen afkopen, dan zal er volgens transferexpert Fabrizio Romano vierhonderd miljoen euro naar Barcelona overgemaakt moeten worden.

De Spaanse stopper is geen onbekende in La Liga. Hij heeft 357 wedstrijden in de competitie gespeeld en kwam twintig keer uit voor het Spaanse nationale team. Na zeven jaar bij Real Sociedad en zes jaar bij Bilbao, maakt Martinez de stap naar Catalonië.

Eerder deze week lekten al foto's uit waarop Martinez te zien was op het trainingscomplex van Barcelona, gekleed in clubkleding. Hij is de tweede grote zomeraanwinst van de club. Vorige week kwam Ilkay Gundogan al over van Manchester City.