Nieuws

Hoe is 'Three Little Birds' van Bob Marley het clublied van Ajax geworden?

Hoe is 'Three Little Birds' van Bob Marley het clublied van Ajax geworden?

01-07-2023 19:12

Three Little Birds, het is een welbekend nummer van de legendarische artiest Bob Marley. Buiten dat het nummer misschien wel het bekendste Reggae-lied ter wereld is, is het ook een nummer dat je niet los kan zien van Ajax. Hoe is dit zo gekomen? VoetbalNieuws legt het je uit.

In 2008 speelde Ajax een vriendschappelijke wedstrijd tegen Cardiff City. Qua voetbal was er die dag niet zo veel te beleven aangezien het duel in 0-0 eindigde, maar de herinneringen van die dag werden na de wedstrijd gemaakt. De Amsterdamse fans moesten na afloop even blijven zitten en de huis-DJ van de club uit Wales besloot toen een nummer te draaien. Dat werd 'Three Little Birds' van Bob Marley. De Ajax-fans begonnen massaal mee te zingen en te klappen.

Ky-Mani Marley, de zoon van artiest Bob, kreeg lucht van de enthousiaste Ajax-supporters. Hij was zo onder de indruk van wat hij had gezien waarna hij zichzelf een fan voor het leven noemde en het nummer graag in de Johan Cruijff Arena wilde zingen. Dat gebeurde uiteindelijk in 2018, toen de Jamaicaan besloot op te treden in de rust van het duel met FC Emmen (5-0). In de periode tussen 2008 en 2018 was het nummer allang door de fans geabsorbeerd tot een vast lied in het Amsterdamse repertoire.