Transfernieuws

'Saudi's blijven hengelen naar topspelers: Verratti praat met club van Koulibaly'

'Saudi's blijven hengelen naar topspelers: Verratti praat met club van Koulibaly'

27-06-2023 21:58 Laatste update: 22:00

Een delegatie van de Saudische club Al-Hilal is in Parijs om Marco Verratti te overtuigen van een transfer. Dat meldt L’Équipe dinsdagavond. De Italiaanse middenvelder van Paris Saint-Germain kan de zoveelste Europese topspeler die de overstap maakt naar de zandbak.

Fabrizio Romano versterkt de berichten door ze 'zeer concreet en serieus' te noemen. Hij stelt echter ook dat de poging van Al-Hilal niet gemakkelijk is, omdat Verratti nog een contract tot medio 2026 in het Parc des Princes heeft en dus alleen voor een flinke afkoopclausule weg mag. In de komende dagen zullen er nieuwe gesprekken worden gevoerd, zowel met de speler als met zijn club.

Verratti speelt al sinds 2012 voor Paris-Saint Germain, dat hem destijds overnam van zijn jeugdclub Pescara. Sindsdien is hij in vrijwel ieder seizoen een vaste waarde geweest. Met de Franse topclub werd de inmiddels 30-jarige spelverdeler negen keer landskampioen, won hij twaalf nationale bekers en acht keer de Supercup. Ook bij het Italiaanse nationale elftal kende hij groots succes, door in 2021 Europees kampioen te worden.

Mochten de drie partijen er in de komende dagen of weken uitkomen, dan wordt Verratti teamgenoot van onder meer Kalidou Koulibaly en Ruben Neves. Eerder vertrokken grote namen als Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, N'Golo Kanté en waarschijnlijk binnenkort ook Hakim Ziyech naar de Saudische Professional League.