''Here we go': Ziyech wordt met transfer naar Saudi-Arabië teamgenoot van Ronaldo'

Hakim Ziyech verruilt Chelsea voor Al-Nassr uit Saudi-Arabië
26 juni om 16:41

Hakim Ziyech gaat Chelsea definitief verruilen voor Al-Nassr. De Italiaanse transferexpert Fabrizio Romano maakt dat maandagmiddag bekend op Twitter middels zijn roemruchte 'Here we go!'. De oud-Ajacied gaat in Saudi-Arabië samenspelen met Cristiano Ronaldo.

De mogelijke overstap van Ziyech naar Al-Nassr kwam afgelopen week aan het licht. Nu een akkoord lijkt te zijn bereikt, zijn de onderhandelingen in snelvaart gegaan. De 30-jarige middenvelder ondergaat spoedig zijn medische keuringen en zal een contract tot medio 2026 gaan tekenen in Riyad, de hoofdstad van het land.

De in Dronten geboren voetballer werd in de zomer van 2020 door de Londenaren overgenomen van Ajax. Een jaar later won hij de Champions League, maar het afgelopen seizoen was er voor Ziyech niet één om over naar huis te schrijven. Hij kwam slechts achttien keer in actie in de Premier League, veelal als invaller, en zat soms niet eens bij de wedstrijdselectie.

De Marokkaans international is één van de vele spelers die Chelsea deze zomer gaat verlaten. Ook Mason Mount, Kai Havertz, César Azpilicueta, Mateo Kovacic, Kalidou Koulibaly en Edouard Mendy lijken hun heil elders te gaan zoeken. De twee laatstgenoemden doen dat naar verluidt ook in Saudi-Arabië.