'Branthwaite akkoord met United: club bereidt bod bij Everton voor'

Branthwaite akkoord met United: club bereidt bod bij Everton voor
13 juni om 22:55

Manchester United heeft een akkoord bereikt met Jarrad Branthwaite van Everton, meldt The Sun. De transfer zou deze zomer moeten plaatsvinden. De speler en club zijn het eens, maar United moet nog een tot een akkoord zien te komen met Everton, dat naar verluidt 83 miljoen euro vraagt.

Branthwaite is een prioriteit voor Manchester United, vooral na het vertrek van Raphael Varane. INEOS, de nieuwe mede-eigenaar, werkt samen met de voetbalafdeling en manager Erik ten Hag om twee nieuwe centrale verdedigers binnen te halen. Volgens The Times zou Branthwaite bij Manchester United ongeveer 150.000 euro per week gaan verdienen, een forse verhoging ten opzichte van zijn huidige salaris bij Everton.

United bereidt bod voor

The Daily Mail meldt dat Manchester United spoedig een bod zal uitbrengen op Branthwaite. De club volgt de oud-PSV'er al langer. Verwacht wordt dat de onderhandelingen met Everton zwaar zullen zijn. De Toffees hebben een prijskaartje van ongeveer €83 miljoen voor de verdediger, terwijl United beperkte middelen heeft door de Financial Fair Play-regels van de Premier League. Dit kan leiden tot lange onderhandelingen. Eerder werd gemeld dat Matthijs de Ligt en Jean-Clair Todibo ook in beeld zijn als alternatieven bij United. De eigenaren van INEOS richten zich op het vernieuwen van de selectie. Het uiteindelijke transferbudget van United hangt deels af van uitgaande transfers.