'United wil doorpakken voor Branthwaite: dit bedrag moet de oud-PSV'er opbrengen'

'United wil doorpakken voor Branthwaite: dit bedrag moet de oud-PSV'er opbrengen'
8 juni om 18:40

Everton heeft volgens The Daily Mail een prijskaartje gehangen aan Jarrad Branthwaite. Manchester United heeft nadrukkelijke belangstelling voor de verdediger en wil haast maken met de komst van de talentvolle verdediger.

Everton wil Branthwaite eigenlijk niet laten gaan en heeft volgens de Liverpool Echo een prijs van 75 miljoen pond vastgesteld. United wil de deal voor de 21-jarige speler rond hebben voor 30 juni. De club uit Manchester wil deze zomer meerdere versterkingen binnenhalen. Branthwaite werd verrassend genoeg niet geselecteerd voor de EK-selectie van Gareth Southgate. Hierdoor kan United de verdediger eerder binnenhalen, omdat internationale verplichtingen niet in de weg staan.


De Football Association blokkeert namelijk transfers van spelers die zijn opgeroepen voor interlands. Branthwaite heeft last van een liesblessure, wat mogelijk heeft meegespeeld in Southgate's besluit om hem niet op te roepen. Kortgeleden maakte de oud-PSV ‘er nog zijn debuut in de 3-0 overwinning van Engeland op Bosnië en Herzegovina.


Het transferbedrag kan voor United een struikelblok vormen, maar gezien de bedragen die Manchester City en Chelsea in het verleden hebben betaald voor verdedigers, voelt Everton zich gerechtvaardigd in hun vraagprijs. Everton kan onder druk komen te staan om spelers te verkopen om te voldoen aan de PSR-regels. Insiders geven echter aan dat spelers alleen vertrekken als de transfersom hoog genoeg is en de speler zelf wil vertrekken.