Louis van Gaal pleit voor meer tijd voor Erik ten Hag bij Manchester United

Louis van Gaal pleit voor meer tijd voor Erik ten Hag bij Manchester United

8 juni om 17:20

Louis van Gaal heeft zich uitgesproken over de toekomst van Erik ten Hag als manager van Manchester United. Volgens Van Gaal verdient Ten Hag de kans om zijn contract, dat medio 2025 afloopt, uit te dienen.

Van Gaal, die tussen 2014 en 2016 manager was bij Manchester United, vergelijkt zijn eigen situatie met die van Ten Hag. Hij herinnert zich hoe hij destijds meer tijd nodig had en benadrukt dat ook hij de FA Cup won. "Ja, natuurlijk. Net zoals ikzelf ook meer tijd nodig had, destijds. Ik won ook de FA Cup, dat was niemand in de twintig jaar voor mij gelukt", zegt Van Gaal tegen Sky Sports.

Ten Hag heeft net als Van Gaal de club naar de Champions League geleid in zijn eerste seizoen. Bovendien won hij de League Cup. Ondanks dat United afgelopen seizoen als achtste eindigde in de Premier League, wist de club de FA Cup te winnen. De clubleiding van United evalueert momenteel of Ten Hag genoeg heeft gepresteerd om zijn contract uit te dienen.

Van Gaal is duidelijk over zijn standpunt: "Je moet hem niet ontslaan, hij heeft meer tijd nodig, maar je moet wel kritisch zijn. Hij heeft het niet fantastisch gedaan, maar hij heeft óók laten zien dat hij een goede trainer is."

Van Gaal werd in 2016 ontslagen, twee dagen na het winnen van de FA Cup, ondanks zijn successen met de club. Hij begrijpt de druk op Ten Hag, maar vindt dat de huidige manager meer tijd verdient om zijn visie te realiseren.