Bayern heeft beet: voormalig Ajax-target wordt concurrent van De Ligt

Bayern heeft beet: voormalig Ajax-target wordt concurrent van De Ligt
13 juni om 17:41

Hiroki Ito verhuist van VfB Stuttgart naar Bayern München. De 25-jarige verdediger, die afgelopen zomer nog in beeld was bij Ajax, wordt nu een directe concurrent van Matthijs de Ligt bij Bayern.

De Japanner heeft een vierjarig contract getekend bij Bayern, zo meldt de club. Duitse media berichten dat Bayern een afkoopsom van dertig miljoen euro voor Ito heeft betaald. Ajax probeerde vorige zomer Ito aan te trekken, maar schakelde uiteindelijk door naar Gáston Ávila.

Ito speelde vorig seizoen 26 wedstrijden in de Bundesliga. Met Stuttgart eindigde hij als tweede in de competitie, net boven Bayern. Bij Bayern zal Ito de concurrentiestrijd aangaan met onder anderen Dayot Upamecano, Min-jae Kim en De Ligt. De Ligt mag volgens Duitse media vertrekken als er een goed bod komt.

Sven Mislintat, de voormalige technisch directeur van Ajax, had vorig jaar zomer veel interesse in Ito. De transfer ging toen niet door, waardoor Ito nog een seizoen bij Stuttgart bleef. Met Stuttgart eindigde hij als tweede in de Bundesliga. Er is interesse vanuit Manchester United voor De Ligt, wat zijn toekomst bij Bayern onzeker maakt. Dat kan betekenen dat De Ligt, ondanks zijn goede prestaties, mogelijk een nieuwe uitdaging zoekt.