Wijnaldum vergelijkt EK-selectie met het WK-team van 2014:

Wijnaldum vergelijkt EK-selectie met het WK-team van 2014: "Nog hechter"

13 juni om 20:20

Georginio Wijnaldum is erg blij met de hechte groep die Oranje vormt voor het aankomende EK in Duitsland. De oud-Liverpoolspeler gaat zelfs zo ver om te zeggen dat dit team nog hechter is dan de succesvolle ploeg van het WK 2014.

"Met deze groep kan er ook iets magisch gebeuren. Dit team is wel hechter dan de ploeg op het WK in 2014", zegt Wijnaldum vol enthousiasme tegenover Veronica. De middenvelder vergelijkt de huidige groep met die van tien jaar geleden, waarbij de teamgeest gedurende het toernooi groeide. "Toen we hier met Ronald Koeman begonnen, kwalificeerden we ons twee keer niet, dus toen kwam het van binnenuit dat we elkaar moesten helpen. Toen is het heel hecht geworden en ook gebleven."

Hoewel Wijnaldum een van de ervaren spelers is, ziet hij zichzelf niet als mentor voor de jongere spelers. "Ik probeer mezelf te zijn en te helpen waar ik kan. Dat doe ik altijd, meer doe ik niet. Jongens praten wel met mij over situaties binnen en buiten het veld. Ik geef ze wel een gevoel dat ze met mij over dingen kunnen praten, maar dat is hoe ik ben. Ondanks de status die ik heb, hoef ik niets anders te doen."

Momenteel staat Wijnaldum op 93 interlands. Als hij alle wedstrijden speelt en Oranje de finale haalt, bereikt hij de 100 interlands. Dit vooruitzicht brengt een grote glimlach op zijn gezicht. "Met Gods wil haal ik die honderd interlands, dan halen we de finale namelijk. Dat is wel echt iets waar ik naar uitkijk. Dat is zeker een droomplaatje, voor iedereen. Wij geloven dat we hier iets kunnen neerzetten en als dat lukt is het erg mooi."