Dit zegt een ontspannen Veerman over een basisplaats bij Oranje op het EK

Dit zegt een ontspannen Veerman over een basisplaats bij Oranje op het EK
13 juni om 18:45
Laatste update: 13 juni om 18:51

Joey Veerman hoopt dat hij de afgelopen dagen bondscoach Ronald Koeman heeft kunnen overtuigen voor een basisplaats tegen Polen. De PSV-middenvelder voelt zich in ieder geval klaar voor het eindtoernooi. Bij ESPN laat de middenvelder weten geen spanning te voelen voor het EK met Oranje. 

Waar diverse Oranje-middenvelders de afgelopen weken afvielen, bleef Veerman overeind staan. "Voor mij is er weinig te klagen", vertelt hij aan ESPN. "Het weer is prima, het veld is goed, dus het is prima." Of hij klaar is voor een basisplaats in de EK-opener tegen Polen? "Ik hoop het wel ja. Ik hoop dat ik genoeg heb kunnen laten zien tegen IJsland, en ook op de trainingen. Dus we gaan het zien. De kans is wel aanwezig, maar we hebben de opstelling nog niet gehoord. Ik hoop gewoon dat ik zoveel mogelijk speelminuten mag maken."


Met nog drie dagen te gaan tot de openingswedstrijd tegen Polen, maakt verhoging bij voetbalminnend Nederland inmiddels plaats voor Oranjekoorts. Binnen de selectie van het Nederlands elftal is er hoe dan ook één speler die daar totaal geen last van heeft en fluitend toewerkt naar het EK: Joey Veerman. "Ik kan wel zeggen dat ik veel zenuwen heb, maar die heb ik gewoon niet."


Last van spanning heeft de Volendammer dus niet. Hij heeft het vooral heel erg naar zijn tijdens de voorbereiding op het EK. “Voor mij is er weinig te klagen. Mooi weer, het veld is goed. Het is helemaal prima”, klinkt het nuchter als altijd. De omstandigheden zijn dus goed en dat zorgt voor een optimale voorbereiding op de openingswedstrijd. Veerman heeft goede hoop op een basisplaats komende zondag. "Ik denk dat ik tegen IJsland genoeg heb laten zien en ook op de trainingen. We gaan het wel zien. De kans is aanwezig, maar de opstelling heb ik nog niet gehoord."


De PSV-middenvelder werd alom bewierookt om zijn vertoonde spel in de uitzwaaiwedstrijd tegen IJsland, maar Veerman weet ook dat er genoeg te verbeteren valt. Bondscoach Ronald Koeman maakte hem dat na afloop nog even duidelijk. "Het gesprek ging vooral over de duels die ik steviger had moeten aangaan, zodat we direct voorwaarts kunnen spelen. Het zijn de kleine tips."


Buiten bondscoach, is Koeman natuurlijk ook ervaringsdeskundige in het spelen van eindtoernooien met Oranje. “Hij heeft al die toernooien al meegemaakt. We zitten nu drie dagen voor het toernooi. Hij blijft bij iedereen hameren op wat er beter kan. Iedereen moet scherp blijven voordat het toernooi begint”, aldus Veerman.