Mogelijk goed nieuws voor Oranje: Mbappé grote afwezige tijdens Franse training

Mogelijke meevaller bij Oranje richting EK: Mbappé afwezig bij Franse training

13 juni om 19:30
Laatste update: 13 juni om 23:35

De Franse voetballers hebben in aanloop naar het EK voetbal een openbare training afgewerkt zonder aanvoerder Kylian Mbappé en Kingsley Coman. Voor de afwezigheid van Mbappé gaf de Franse voetbalbond geen reden. Coman zou last hebben van een virus dat door de selectie van de Fransen waart. Ook bondscoach Didier Deschamps zou niet helemaal fit zijn. Middenvelder Aurélien Tchouaméni en verdediger Ibrahima Konaté trainden individueel.

Mbappé was afwezig bij de publieke training van het Franse nationale elftal in Paderborn, zo meldt L'Équipe. Over vier dagen speelt Frankrijk het eerste duel van de EK-campagne tegen Oostenrijk, maar enkele spelers lijken dus nog vraagtekens te zijn. Eerder kwam het bericht al naar buiten dat er een virus heerst in de selectie van Frankrijk. Zo waren Deschamps en Coman al getroffen door de ziekte. De reden van de afwezigheid van Mbappé is nog niet bekend, maar het zou goed te maken kunnen hebben met het virus binnen de Franse spelersgroep.

Het was de eerste openbare training van de Franse ploeg sinds de aankomst in Duitsland. Ongeveer vierduizend mensen zaten op de tribunes in Paderborn. Het aantal aanvragen om de training van Les Bleus bij te wonen zou boven de honderdduizend hebben gelegen. Frankrijk, dat in de groep van Nederland zit, speelt maandag de eerste wedstrijd in Düsseldorf tegen Oostenrijk. De tweede wedstrijd is tegen Nederland op 21 juni in Leipzig.