Zorgen in Frankrijk voorafgaand aan het EK: virus waart rond binnen de selectie

Zorgen in Frankrijk voorafgaand aan het EK: virus waart rond binnen de selectie

13 juni om 18:15
Laatste update: 13 juni om 18:27

In aanloop naar het EK-duel met Oostenrijk kampt het Franse nationale elftal met een verkoudheidsvirus. Volgens verschillende media, waaronder L'Équipe, zijn bondscoach Didier Deschamps en aanvaller Kingsley Coman het zwaarst getroffen door het virus.

Een deel van de Franse selectie kampt sinds de aankomst in Duitsland met het virus. Diverse stafleden en spelers hebben last van verkoudheidsklachten, hoofdpijn en maagkrampen. Deschamps was flink ziek, maar verscheen ondanks dat woensdag op het trainingsveld. Van de spelers heeft Coman de meeste klachten. De aanvaller bleef de hele ochtend op zijn kamer en sloeg de mediaverplichtingen over. Ook ontbrak Coman bij Les Bleus op de training van donderdagmiddag.


De inzetbaarheid van Coman voor de wedstrijd tegen Oostenrijk lijkt echter niet in gevaar. Aanvaller Ousmane Dembélé had eerder ook klachten, maar voelt zich inmiddels weer beter. "Ik was dinsdag wat grieperig, maar voel me net als het hele team weer beter. Alleen Coman voelt zich nog zieker," aldus Dembélé, opgetekend door L'Équipe.


Het Franse medium meldt dat de staf en spelers blijven werken aan hun herstel om klaar te zijn voor de wedstrijd tegen Oostenrijk. De teamdynamiek en trainingsroutine worden zo min mogelijk verstoord, ondanks de gezondheidsproblemen binnen de ploeg. Na het duel met Oostenrijk staat voor Frankrijk het duel met Oranje op de planning. Dat duel vindt op 21 juni plaats in Leipzig.