Ronald Koeman roept Joshua Zirkzee op

Daar is de bevestiging: Zirkzee als 26e speler toegevoegd aan de selectie

12 juni om 22:20

Joshua Zirkzee wordt momenteel door Nederland overgevlogen richting Duitsland. De spits heeft zijn vakantie vroegtijdig afgerond en is door Ronald Koeman toegevoegd aan zijn EK-selectie. Daarmee is hij de tweede nieuwe speler. 

'Na de hamstringproblemen van Brian Brobbey heeft bondscoach Ronald Koeman besloten Joshua Zirkzee op te roepen', schrijft Voetbal International. 'De aanvaller van Bologna vliegt vanaf zijn vakantieadres in Miami naar het trainingskamp van Oranje in Wolfsburg.' Niet veel later na het bericht van VI trad de KNVB ook officieel met het nieuws naar buiten.

Daarmee is Zirkzee de voglende selectiespeler die toegevoegd wordt. Ook Ian Maatsen moest zijn vakantie vroegtijdig afbreken om naar Oranje af te reizen. Eerder vandaag haakte Brian Brobbey af vanwege een hamstringblessure, maar na een mri-scan bleek het slechts te gaan om een stijve spier. Hoe lang de Ajax-spits daarmee zal kampen is nog onduidelijk.

Maatsen werd opgeroepen als vervanger van Frenkie de Jong. Bondscoach Koeman wilde alleen een uitzondering maken voor de middenvelder van FC Barcelona, maar zijn enkelkwetsuur herstelde niet op tijd. Ook Teun Koopmeiners moest afhaken, maar voor hem werd geen vervanger opgeroepen. Koeman reisde daarmee met slechts 25 spelers richting Duitsland, terwijl hij 26 spelers in zijn selectie mag hebben. Dat gat wordt nu met Zirkzee opgevult.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!