Wie is Diyae Jermoumi, de verdediger die zijn contract bij Ajax heeft verlengd?

Wie is Diyae Jermoumi, de verdediger die zijn contract bij Ajax heeft verlengd?
13 juni om 21:35

Donderdag maakte Ajax bekend dat de 19-jarige verdediger Diyae Jermoumi zijn contract met een jaar heeft verlengd. De veelbelovende verdediger van Jong Ajax heeft zich tot 2025 aan de club verbonden met de optie tot een jaar verlenging. Wie is deze talentvolle speler die zowel voor Nederland als Marokko kan uitkomen? VoetbalNieuws.nl geeft je een beter beeld van deze opkomende ster.

Jermoumi begon zijn voetbalcarrière bij Lugdunum in Leiden voordat hij in 2014 overstapte naar de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam. Hier ontwikkelde hij zijn vaardigheden verder en viel hij op bij de scouts van Ajax. In 2019 maakte hij de overstap naar de prestigieuze jeugdopleiding van Ajax. Zijn harde werk en toewijding werden beloond toen hij in december 2021 zijn eerste professionele contract tekende bij de Amsterdamse club.

Op 10 januari 2022 maakte Jermoumi zijn professionele debuut voor Jong Ajax. In een uitwedstrijd tegen Jong Utrecht in de Eerste Divisie kwam hij als invaller het veld op en droeg hij bij aan de 0-2 overwinning. Vanaf het seizoen 2022/23 werd hij een volwaardig lid van het team en speelde hij 22 wedstrijden waarin hij één doelpunt en één assist noteerde.

Internationale carrière Jermoumi

Internationaal gezien vertegenwoordigt Jermoumi Marokko op jeugdniveau. Hij debuteerde voor de Marokkaanse Onder-20 op 28 april 2022 in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Spanje. Ondanks een 2-0 nederlaag liet hij een goede indruk achter, waarmee hij zijn potentieel en mogelijk toekomstige waarde voor het nationale team benadrukte.

Jermoumi’s carrière werd echter niet zonder uitdagingen vervolgd. In november 2023 raakte hij geblesseerd aan zijn knie tijdens een wedstrijd tegen NAC Breda. Deze blessure vereiste een operatie en hield hem de rest van het seizoen aan de kant. Ondanks deze tegenslag blijft zijn contract bij Jong Ajax doorlopen tot juni 2024, met een optie voor verlenging tot 2025.

Wat voor speler is Jermoumi?

Diyae-Eddine Jermoumi wordt gezien als een veelbelovende verdediger met een grote toekomst voor zich. Zijn capaciteiten als rechtsback, gecombineerd met zijn doorzettingsvermogen, maken hem een waardevolle speler voor Jong Ajax en mogelijk in de toekomst voor het eerste elftal van Ajax en het nationale team van Marokko.