Jermoumi verlengt zijn contract bij Ajax: "Ik hoop richting de ArenA te gaan"

Jermoumi verlengt zijn contract bij Ajax
13 juni om 21:20

Diyae Jermoumi heeft donderdag zijn contract bij Ajax verlengd. Na een zware knieblessure staat hij nu te popelen om aan het nieuwe seizoen met Jong Ajax te beginnen.

De negentienjarige rechtsback Diyae Jermoumi heeft zijn aflopende contract bij Ajax met één jaar verlengd. De Marokkaanse jeugdinternational herstelt momenteel van een zware knieblessure, maar is bijna klaar om weer volledig te trainen. "Ik ben super trots dat het eindelijk afgerond is", vertelt Jermoumi aan Ajax TV. "Na een heftig half jaar met mijn blessure ben ik alleen maar blij en trots op mezelf en iedereen die me heeft geholpen door deze moeilijke tijd."

Jermoumi liep de blessure op tijdens een uitduel met NAC Breda en moest een zware operatie ondergaan. "De eerste zes weken kon ik niet lopen. Mijn familie is van onschatbare waarde geweest tijdens mijn herstel", zegt hij. Inmiddels traint Jermoumi alweer volop en hoopt hij snel weer wedstrijdfit te zijn. "Ik ben op het veld, ik train en doe bijna alles. Het is nu nog de laatste puntjes op de 'i' zetten."

Ajax bevestigde de contractverlenging via de officiële kanalen. Het nieuwe contract van Jermoumi loopt tot medio 2025, met een optie voor nog een jaar. De verdediger, geboren in Leiderdorp, speelt sinds 2019 bij Ajax nadat hij overkwam van Sparta Rotterdam. Hij maakte op 10 januari 2022 zijn debuut in het betaald voetbal tegen Jong FC Utrecht. In het afgelopen seizoen kwam hij tien keer in actie voor Jong Ajax voordat hij geblesseerd raakte.