Wie is Jan Carlo Simić, verdediger van AC Milan waar Feyenoord interesse in heeft?

Wie is Simić, de AC Milan-speler die gelinkt wordt aan een ruildeal met Wieffer?

13 juni om 21:05
Laatste update: 13 juni om 20:44

Al eerder kwam het nieuws naar buiten dat Feyenoord interesse zou hebben in Jan-Carlo Simic. Volgens Italiaanse media zou de speler worden betrokken in een ruildeal met Mats Wieffer. Wie is deze verdediger die mogelijk naar Rotterdam komt? VoetbalNieuws.nl geeft je een beter beeld over deze speler.

Jan-Carlo Simić is geboren op 19 februari 2005 in Duitsland. De talentvolle jonge verdediger speelt momenteel voor AC Milan. Op 19-jarige leeftijd heeft hij al indrukwekkende stappen gezet in zijn carrière, waaronder een oproep voor het nationale elftal van Servië. De verdediger is nog altijd in de race om deel te nemen aan het Europees kampioenschap in Duitsland.

 Simić begon zijn jeugdcarrière bij SV Hegnach voordat hij in 2016 overstapte naar Stuttgarter Kickers. Twee jaar later maakte hij de overstap naar VfB Stuttgart, waar hij zich verder ontwikkelde als een veelbelovende verdediger. Zijn talent bleef niet onopgemerkt, en in 2022 werd hij door AC Milan aangetrokken voor een bedrag van één miljoen. Bij Milan sloot hij zich aan bij het onder- Primavera team.

Tijdens de voorbereiding op het seizoen 2023-2024 mocht Simić zijn opwachting maken bij het eerste team van AC Milan. Hij speelde in verschillende zomer-vriendschappelijke wedstrijden tegen topclubs zoals Real Madrid en Juventus, waar hij indruk maakte met zijn veelzijdigheid en verdedigende kwaliteiten. Zijn officiële debuut in de Serie A volgde op 17 december 2023, toen hij als invaller in de 24e minuut het veld betrad voor de geblesseerde Tommaso Pobega. Simić maakte meteen zijn stempel door een doelpunt te scoren, wat bijdroeg aan een 3-0 overwinning tegen Monza.

Internationale carrière Simic

Naast zijn clubprestaties heeft Simić ook internationale aandacht gekregen. Hoewel hij in aanmerking kwam om voor Duitsland te spelen, koos hij ervoor om Servië te vertegenwoordigen op internationaal niveau. Hij maakte deel uit van de Servische selectie die deelnam aan het UEFA Europees Kampioenschap Onder-19 in 2022. Zijn oproep voor het Servische nationale team voor het Europees kampioenschap onderstreept zijn potentieel en de verwachtingen die er zijn voor zijn toekomst in het voetbal.

Wat voor speler is Simic?

Simić staat bekend om zijn tweebenigheid, wat hem een waardevolle aanwinst maakt voor elke verdediging, evenals zijn vermogen om zowel in het centrum als op de flanken van de verdediging te spelen. Simić lijkt met zijn combinatie van technische vaardigheden, fysieke kracht en tactisch inzicht een bruikbare aanwinst voor de toekomst van de Rotterdammers.

Wat is de contractsituatie en transferwaarde van Simic?

Simic staat nog tot medio 2025 onder contract bij AC Milan. De Milanezen willen deze verbintenis naar verluidt graag openbreken en verlengen. AC Milan betaalde in 2022 één miljoen euro voor de Servisch-international, maar de verdediger lijkt een behoorlijke stijging te hebben gemaakt qua transferwaarde. Volgens Transfermarkt.nl wordt zijn waarde op dit moment op vijf miljoen euro geschat.