München staat op zijn kop: 150.000 Schotse fans aanwezig voor opening van het EK

150.000 Schotse fans aanwezig in München voor opening van het EK
13 juni om 22:00

Vrijdagavond begint in de Allianz Arena in München het EK met de wedstrijd tussen Duitsland en Schotland. De Schotten zullen in ieder geval goed vertegenwoordigd zijn tijdens het toernooi, want donderdag waren maar liefst 150.000 Schotse fans in München aanwezig.

Van de 150.000 afgereisde supporters zal slechts een gedeelte daadwerkelijk plaatsnemen in de Allianz Arena. Voor de Schotten zijn ongeveer dertig duizend kaarten beschikbaar, waardoor 120.000 mensen de wedstrijd ergens anders zullen moeten aanschouwen. De Tartan Army heeft zich op straat verspreid door München in haar Schotse kilts. De fans rijden met doedelzakken op fietsen door het stadscentrum. 

Helemaal onverwachts was de toestroom van de Schotten niet. De sportieve prestaties van Schotse teams houden te wensen over, maar aan de support is dat niet te wijten. Toen Rangers onder leiding van Dick Advocaat beslag legde op de UEFA Cup maakten 200.000 duizend fans de reis naar Manchester vanuit Schotland. De Schotten staan bekend als vriendelijke supporters, dus München maakt zich op voor één groot feest.

Naast de ontmoeting met Duitsland treft Schotland nog Hongarije en Zwitserland tijdens de groepsfase van het toernooi.