Nieuws

Ontroerde Gündogan neemt afscheid van Manchester City: 'Het was Barça of niets'

Ontroerde Gündogan neemt afscheid van Manchester City: 'Het was Barça of niets'

26-06-2023 13:15

Ilkay Gündogan heeft in een emotionele brief afscheid genomen van Manchester City. Na zeven succesvolle jaren bij de Engelse club zet hij zijn carrière voort bij Barcelona, ondanks zijn sterke band met City. "Het was Barcelona of niets", klinkt het. 

Gündogan blikt terug op zijn tijd in Manchester, waar hij uitgroeide tot aanvoerder van een 'treble'-team. "Toen ik hier kwam, was ik een jonge man zonder kinderen en met veel dromen. Het is moeilijk te geloven dat ik zeven jaar later vertrek als een vader die alle dromen heeft waargemaakt die hij ooit heeft gehad."

De middenvelder bedankt zijn teamgenoten en spreekt zijn waardering uit voor zowel Erling Haaland als Jack Grealish. "Ik wist niet wat ik van Erling moest verwachten na al die goals bij Dortmund, maar ik was verrast dat iemand met zoveel talent de wil heeft om nog steeds elke dag beter te worden."

Zijn vertrek kondigde hij met gemengde gevoelens aan. "Het is nooit makkelijk om afscheid te nemen, maar het is nog moeilijker met dit team. Ik zal ze allemaal gaan missen, maar ik ben blij dat ik kan zeggen dat ik wegga als kampioen."

Over zijn nieuwe avontuur bij Barcelona is Gündogan positief. "Ik wil Barcelona terugbrengen waar het hoort. Het zal een reünie zijn met mijn oude vriend Lewa en ik kijk ernaar uit om te spelen onder Xavi, die ik al langere tijd bewonder. Ik kan niet wachten om voor Barcelona te spelen", besluit de middenvelder, die in eerste instantie voor twee seizoenen heeft getekend in Catalonië. 

Ook had de middenvelder al een boodschap voor de fans van zijn nieuwe werkgever. In een videobericht op de clubkanalen van Barcelona laat hij weten erg blij te zijn met deze move en uit te kijken naar dit nieuwe avontuur.