Transfernieuws

'Ajax werpt de blik op 18-jarige linksback, ontsnappingsclausule negen miljoen'

'Ajax werpt de blik op 18-jarige linksback, ontsnappingsclausule negen miljoen'

25-06-2023 12:26 Laatste update: 12:32
2

Ajax is op zoek naar een linksback en is in die zoektocht uitgekomen op Valentín Barco. De linksback van Boca Juniors speelde pas zes wedstrijden bij de topclub en heeft een dure ontsnappingsclausule in zijn contract staan.

Het Argentijnse El Crack Deportivo schrijft dat de achttienjarige back in de belangstelling van de Amsterdammers staat. Jorge Almiron, trainer van Boca, maakt zich zorgen om de interesse van Ajax. 'Ajax komt Barco ophalen. Almiron wil er niets van weten om hem te verliezen, terwijl Juan Román Riquelme (oud-speler en vice-voorzitter, red.) begrijpt dat het moeilijk is om de speler te behouden.'

Barco kent een ontsnappingsclausule van tien miljoen euro in zijn contract. De achttienjarige speler wist in zijn eerste zes wedstrijden nog niet te scoren of assists te verlenen. Het contract van Barco loopt tot 2024 door. De linksbackpositie is een pijnpunt voor Ajax: Owen Wijndal weet nog niet elke wedstrijd te overtuigen en ook Youri Baas lijkt nog niet klaar voor een basisplaats.