Nieuws

Moukoko en Jong Duitsland-collega slachtoffer van racisme: 'We staan achter je!'

Moukoko en Jong Duitsland-collega slachtoffer van racisme: 'We staan achter je!'

22-06-2023 22:58

Borussia Dortmund-talent Youssoufa Moukoko is donderdagavond slachtoffer geworden van racisme. De aanvaller met het na afloop van het duel tussen Jong Duitsland en Jong Israël op het jeugd-EK bekopen op Instagram.

Moukoko is momenteel met Jong Duitsland actief op het EK en maakte deel uit van de basiself tegen de leeftijdsgenoten van Israël. Die Mannschaft liep averij in het duel door met 1-1 gelijk te spelen, waarin de aanvaller van Dortmund een strafschop miste. Na afloop ging het los op zijn social media kanalen.

"Er waren zeer lelijke commentaren op sociale media. Dat soort dingen horen niet in het voetbal. Dat is walgelijk! Het doet gewoon pijn", rapporteert BILD. De uitingen zijn met name zichtbaar in de vorm van emoji’s die je op een racistisch manier kan interpreteren

Ook Borussia Dortmund heeft zich al in een clubstatement achter Moukoko geschaard. 'De hele Borussia Dortmund-familie staat achter je, Youssoufa! We walgen van alle racistische commentaren die Youssoufa Moukoko en medespeler Jessic Ngankam moeten ontgelden', klinkt het. Ngankam miste net als Moukoko een strafschop voor Jong Duitsland.