Transfernieuws

'Ajax richt vizier op volgende middenvelder: goedkopere optie dan Güler'

'Ajax richt vizier op volgende middenvelder: goedkopere optie dan Güler'

21-06-2023 11:32 Laatste update: 13:01

Ajax heeft zijn oog laten vallen op de Algerijnse middenvelder Abdelkahar Kadri, momenteel actief bij KV Kortrijk in België. Dat meldt RMC Sport-journalist Sacha Tavolieri. Eerder toonden de Amsterdammers ook al interesse, toen speelde Kadri nog in Algerije.

Volgens Tavolieri is Ajax niet de enige club die in de markt is voor de tweevoudig Algerijns international. Ook Club Brugge zou de middenvelder in willen lijven, mits de Belgische topclub enkele spelers verkoopt deze transferperiode.

Mocht Kadri de overstap maken naar de Johan Cruijff Arena, dan zou dit qua financiën aanzienlijk minder impact hebben dan de transfer van Arda Güler. De Turkse belofte van Fenerbahçe heeft een prijskaartje van 17,5 miljoen euro. Kadri zou daarentegen voor ongeveer drie miljoen euro weggekaapt kunnen worden bij KV Kortrijk.

Ajax' directeur voetbalzaken, Sven Mislintat, is deze zomer druk bezig om het middenveld van de ploeg te versterken. Na de transfervrije komst van Branco van den Boomen uit Toulouse, werd afgelopen zondag de tweede aanwinst gepresenteerd: Benjamin Tahirovic. De Bosnische middenvelder werd voor ongeveer acht miljoen euro overgenomen van AS Roma.