Nieuws

Messi breekt de harten van miljoenen voetbalfans: 'Qatar was mijn laatste WK'

Messi breekt de harten van miljoenen voetbalfans: 'Qatar was mijn laatste WK'

13-06-2023 20:55

Het Wereldkampioenschap in Qatar was hoogstwaarschijnlijk de laatste editie van het toernooi voor Lionel Messi. De kersverse Inter Miami-aanwinst wil geen valse hoop geven aan de Argentijnse voetbalfans en sluit zo goed als zeker uit dat hij aanwezig is bij het WK van 2026 tegenover Titan Sports.

Messi sprak het medium in China, waar de wereldkampioen oefenduels zal afwerken met Australië en Indonesië. "Qatar was mijn laatste WK", begint het Argentijnse fenomeen". Het FC Barcelona-icoon gaat zich vooral bezighouden met zijn nieuwe avontuur in Amerika, maar dit houdt niet in dat hij hier het WK in 2026 gaat spelen. "Ik denk het echt niet. We gaan wel zien hoe het loopt, maar in principe ga ik niet naar het volgende WK", vertelt de aanvaller. In 2026 wordt de volgende editie in de Verenigde Staten, Mexico en Canada gehouden.

Ook deed Messi een boekje open over de Ballon D'Or, die het onderwerp van discussie was na de Champions League-winst van Manchester City met Erling Haaland. Messi is ook een grote kanshebber voor de trofee, maar maalt er niet om als hij dit niet weet te winnen. "Dat is nu niet meer belangrijk voor mij", eindigt de kersverse wereldkampioen. Messi nam een glansrol op zich tijdens het WK in Qatar en was ook in goede vorm voor zijn oude club Paris Saint-Germain, waar hij twintig goals en twintig assists registreerde.