Opstellingen

Vermoedelijke opstellingen CL-finale: Dumfries enige Nederlander aan de aftrap

Vermoedelijke opstellingen CL-finale: Dumfries enige Nederlander aan de aftrap

10-06-2023 09:54 Laatste update: 09:56

Denzel Dumfries is hoogstwaarschijnlijk de enige Nederlander die zaterdagavond aan de aftrap van de Champions League-finale staat. Met Internazionale neemt de rechtsback van Oranje het op tegen topfavoriet Manchester City. De vermoedelijke opstellingen van beide finalisten kan ondertussen worden gemaakt.

Naast Dumfries maken ook Nathan Aké en Stefan de Vrij kans op de cup met de grote oren. Aké behoort al het gehele seizoen tot de A-kern van de selectie van Manchester City, maar kampt al enige tijd met fysieke problemen. Op 6 mei maakte hij zijn rentree voor de ploeg van Pep Guardiola, maar een hamstringblessure gooide roet in het eten voor de eindsprint in de competitie. Meerdere Engelse tabloids, waaronder The Evening Standard, verwachten daarom dat hij pas op de plaats moet maken voor Kyle Waker, Rúben Dias, John Stones en Manuel Akanji.

Stefan de Vrij stond in de knock-outfase daarentegen nog geen enkele keer in de basis bij Internazionale. De oud-Feyenoorder schommelt een beetje tussen de basis en de bank in, maar lijkt volgens La Gazzetta dello Sport niet te gaan starten in de finale. Henrikh Mkhitaryan kan wegens een hamstringblessure niet meedoen. Het middenveld wordt daarom hoogstwaarschijnlijk ingevuld door Nicolo Barella, Marcelo Brozovic en Hakan Calhanoglu. Voormalig Ajax-doelman André Onana staat onder de lat.

Vermoedelijke opstelling Manchester City: Ederson; Walker, Dias, Akanji; Stones, Rodri; Bernardo Silva, De Bruyne, Gündogan, Grealish; Haaland.

Vermoedelijke opstelling Internazionale: Onana; Darmian, Acerbi, Bastoni; Dumfries, Barella, Brozovic, Calhanoglu, Dimarco; Martínez, Dzeko.