Transfernieuws

'Dortmund wil pas na verkoop Bellingham zaken doen met Ajax-sterkhouder'

'Dortmund wil pas na verkoop Bellingham zaken doen met Ajax-sterkhouder'

04-06-2023 16:17

Volgens transferexpert Fabrizio Romano heeft Borussia Dortmund de komst van Edson Álvarez nog altijd niet uit het hoofd gezet. De Mexicaanse middenvelder van Ajax kent een sterk seizoen en geniet grote interesse van Europese topclubs, waaronder de nummer twee van de Bundesliga. Een transfer lijkt dan ook aannemelijk.

Dortmund, dat op de laatste speeldag van de competitie de Duitse landstitel aan Bayern München moest laten, heeft al enige tijd een oogje op Álvarez. De geelzwarten lijken Jude Bellingham naar alle waarschijnlijkheid kwijt te raken aan Real Madrid en zoeken zodoende een passende vervanger. De 25-jarige sterkhouder van Ajax komt daarvoor in aanmerking. De Amsterdammers kenden een uitermate lastig seizoen en werden derde op de ranglijst.

Romano stelt echter dat de onderhandelingen nog op gang moeten komen. Dortmund zou pas na de definitieve verkoop van Bellingham zaken willen doen. Álvarez, die welwillend tegenover een transfer zou staan, moet daarom nog even geduld hebben.

Álvarez kwam in het afgelopen Eredivisie-seizoen 31 keer in actie voor Ajax en scoorde daarin driemaal. Zijn contract in de Johan Cruijff Arena loopt nog tot medio 2025.