Nieuws

'Fantastisch dat Slot door kan bouwen, Feyenoord meteen titelkandidaat nummer één'

'Fantastisch dat Slot door kan bouwen, Feyenoord meteen titelkandidaat nummer één'

29-05-2023 15:08

Doordat Feyenoord het contract van Arne Slot heeft opengebroken zijn ze voor volgend seizoen titelkandidaat nummer één, stelt VoetbalPrimeur. De Rotterdammers stromen daarnaast ook in de Champions League in met mogelijk een bijzonder goede voorwaarde.

Afgelopen week donderdag maakte Feyenoord bekend dat het contract van Slot met één jaar is verlengd, waardoor hij tot de zomer van 2026 vast ligt in Rotterdam. Dat alles ondanks de interesse van Premier League-gigant Tottenham Hotspur, dat zich uiteindelijk niet concreet zelf bij Feyenoord heeft gemeld.

"Het past wel rondom de positieve vibe die er de afgelopen twee, drie jaar rondom Feyenoord is ontstaan", begint Dennie van Laar, hoofdredacteur van VP in DoneDeal de podcast. "Het is een leuke ploeg met eigen jeugd die doorbreekt, aanvallend voetbal speelt. Ze behouden de succescoach en gaan volgend jaar de Champions League in. Het is een beetje cliché, maar het contract van Slot openbreken is de beste aankoop die ze konden doen."

"Het is fantastisch dat hij (Slot, red.) door kan bouwen en hiermee is Feyenoord ook meteen de titelkandidaat nummer één", breekt Kaj Ramsteijn in. De voormalig speler van de Stadionclub ziet dat zijn voormalig werkgever de zaakjes goed op orde heeft. "Zij zijn waarschijnlijk de enige club van de top drie die met dezelfde trainer door kan", besluit hij, verwijzend naar het vertrek van Ruud van Nistelrooij bij PSV en het mogelijke vertrek van John Heitinga bij Ajax.

Champions League

Het succesvolle seizoen van Feyenoord is zondag dan wel tot een einde gekomen, maar er kan nog van alles gebeuren wat invloed heeft op het volgende seizoen. In Rotterdam kijken ze met veel belangstelling naar de Champions League-finale.

"City is kampioen geworden en staat in de Champions League-finale. Als zijn die winnen gaat Feyenoord honderd procent instromen in pot 1 en anders in pot 3. Dat gebeurt niet zo vaak, je kan dan clubs als City en Real ontlopen. Ik denk dat dat misschien ook nog wel heeft meegespeeld rondom de keuze van Slot", besluit Van Laar.