Reactie

Koeman geeft uitleg bij selectie: 'Lastig om spelers last-minute op te roepen'

Koeman geeft uitleg bij selectie: 'Lastig om spelers last-minute op te roepen'

29-05-2023 13:37

Ronald Koeman koos voor een 26-koppige selectie in plaats van een 23-koppige, om personele problemen op te vangen. De bondscoach van het Nederlands elftal heeft bewust besloten om dit te doen, zodat hij niet verrast kan worden.

Koeman hield rekening met tegenspoed bij het maken van zijn selectie. "Deze finaleronde van de Nations League is een kleine eindronde. En zo benaderen wij hem ook. We moeten dus rekening houden met blessures en afvallers", vertelt de trainer. "Omdat we aan het einde van het seizoen zitten, is het lastig om spelers last-minute op te roepen. Daarom hebben we ervoor gekozen om 26 spelers uit te nodigen. Dat geeft ons de mogelijkheid om eventuele personele problemen op te vangen."

Het Nederlands elftal voetbalt op woensdag 14 juni tegen Kroatië in de halve finale van de Nations League. De winnaar van de kraker treft Spanje of Italië in de eindstrijd. Tijjani Reijnders en Joey Veerman maken kans om hun debuut voor Oranje te maken. De laatstgenoemde PSV-speler zat vorige keer ook bij de selectie van de bondscoach, maar haakte toen wegens ziekte af.