Transfernieuws

Topscorer Simons sluit langer verblijf niet uit: 'Mijn prioriteit ligt bij PSV'

Topscorer Simons sluit langer verblijf niet uit: 'Mijn prioriteit ligt bij PSV'

29-05-2023 09:47

Xavi Simons sluit niet uit dat hij langer bij PSV blijft. De middenvelder annex aanvaller was zondag wederom de grote man bij de Eindhovenaren en werd door zijn twee doelpunten gedeeld topscorer van de Eredivisie

Simons zorgde er in de slotseconde voor dat Anastosios Douvikas (FC Utrecht) de eretitel moet delen. Simons meldde zich na afloop van het duel met AZ voor de camera van ESPN en wilde niet veel kwijt over een mogelijke transfer. Wel stelde de twintigjarige speler dat een verblijf goed mogelijk is. "In de zomer heb ik gesprekken met de club, dat weet iedereen. Mijn prioriteit ligt bij PSV. Er zijn veel factoren die meespelen de komende tijd... Ik ga zien wat er gaat gebeuren. Ik heb er alle vertrouwen in. Ook in de club. We gaan zien wat het beste om te doen is."

De uitblinker van PSV vindt het jammer dat trainer Ruud van Nistelrooij onlangs vertrok. De jonge voetballer is de oud-spits dankbaar. "Ik heb echt een goede band met de trainer en ben dankbaar voor wat hij voor me heeft gedaan. Hij heeft me hier gebracht en me op dit podium laten spelen."

Simons kan deze zomer ervoor kiezen om terug te keren naar Paris Saint-Germain. Met toestemming van de speler kan de Franse landskampioen voor twaalf miljoen euro toeslaan.