Nieuws

Bayern-voorzitter Hainer over Tuchel: 'Zie niet in waarom hij niet door zou gaan'

Bayern-voorzitter Hainer over Tuchel: 'Zie niet in waarom hij niet door zou gaan'

28-05-2023 13:04

Als het aan Bayern-voorzitter Herbert Hainer ligt, is Thomas Tuchel ook volgend seizoen hoofdtrainer van de Zuid-Duitse club. De 49-jarige Tuchel, die afgelopen winter werd aangesteld als opvolger van de ontslagen Julian Nagelsmann, werd zaterdagmiddag na een zinderende ontknoping kampioen van de Bundesliga.

"We zijn absoluut overtuigd van de kwaliteiten van Thomas. Hij is één van de beste coaches van Europa. Ik sprak hem vrijdag en hij was begripvol over de situatie bij Bayern. Ik zie niet in waarom hij niet door zou moeten gaan als onze hoofdtrainer", aldus Hainer zondag op de persconferentie.

Hij reageerde tevens op het ontslag van algemeen directeur Oliver Kahn en technisch directeur Hasan Salihamidzic, vrijwel vlak na het laatste fluitsignaal. "Het seizoen is niet gegaan zoals we hadden gehoopt. Ik heb daarom gesproken met de raad van bestuur en de raad van commissarissen. We zagen waarschuwingssignalen en besloten een doorstart te maken voor het nieuwe seizoen en afscheid te nemen van Kahn en Salihamidzic."