Reactie

Klopp verbaast zich in positieve zin over Gakpo: 'Hij is geweldig, echt top'

Klopp verbaast zich in positieve zin over Gakpo: 'Hij is geweldig, echt top'

16-05-2023 08:47

Jürgen Klopp is zeer te spreken over Cody Gakpo. De Duitse manager van Liverpool kan lezen en schrijven met de Oranje-international, die maandagavond één van de hoofdrollen vertegenwoordigde tegen Leicester City (0-3).

Gakpo kwam niet tot scoren tegen de Engelse degradatiekandidaat, maar krijgt na de wedstrijd wel de nodige lovende woorden van Klopp. "Hij is een geweldig, voetbalintelligent persoon. Ik heb nog nooit het gevoel gehad dat hij pas 24 is, hij is heel jong. Hij was de aanvoerder bij zijn vorige club (PSV, red.), wat heel speciaal is", aldus de Duitse manager na afloop van het duel in gesprek met het clubkanaal.

Klopp wist vanaf het begin af aan wat hij met Gakpo in huis haalde, maar verbaast zich ergens toch ook weer in positieve zin. "Dan ontmoet je hem en denk je: ah oké, nu begrijp ik het. Hij eet voetbal. Elk stukje informatie dat we hem meegeven vertaalt hij naar het veld. Hij speelde op een positie waar hij nog niet eerder speelde, denk ik, maar hij geniet ervan en we hebben hem daar nodig. Het is echt top."

Met name de vele posities waarop Gakpo uit de voeten kan is één van de dingen waar Klopp zeer tevreden mee is. "Hij kan in dit systeem in drie, vier posities uit de voeten. Dat is heel handig. Hij heeft zich heel snel aangepast." Gakpo kwam tot nu toe tot zestien Premier League-wedstrijden. Daarin was hij goed voor zes doelpunten en drie assists.