Nieuws

PSV-icoon kan wel lachen om chaos bij Ajax: 'Helemaal niks in Amsterdam'

PSV-icoon kan wel lachen om chaos bij Ajax: 'Helemaal niks in Amsterdam'

08-05-2023 17:27
1

PSV-icoon René van de Kerkhof kan stiekem wel genieten van de chaos die er op dit moment is bij Ajax. De Amsterdammers verloren de bekerfinale, kunnen geen kampioen meer worden en lijken met vijf punten achterstand op de Eindhovenaren ook geen Champions League-voetbal meer veilig te stellen.

Mocht PSV in de drie resterende Eredivisie-duels twee keer weten te winnen, is de tweede plek een feit.  "Maar daarmee is het seizoen niet geslaagd", stelt René van de Kerkhof in de Willy en René Podcast van Omroep Brabant. "Want daarvoor moet je hier kampioen worden. Dat is bij Ajax ook zo." René kan zich totaal geen zorgen maken om de situatie van Ajax en geniet stiekem zelfs van de onrust die daar is. "Helemaal niks in Amsterdam", lacht het PSV-icoon.

"Ik vind dat leuk. Andersom gebeurt dat ook en dat moet zo blijven", vervolgt René. Broer Willy staat er iets anders in. "Ik gun het Ajax wel dat ze derde worden en de Europa League in mogen. Ajax heeft er mede voor gezorgd dat we veel punten hebben gescoord in Europa en na volgend jaar weer twee vaste plekken in de Champions League hebben. Maar als het scenario van René uitkomt dan hebben ze het in Amsterdam aan zichzelf te danken."